Nd Yag-laser

Ongewenste tatoeages, permanente make-up, bepaalde pigmentvlekken en enkele huidaandoeningen verdwijnen of vervagen aanmerkelijk dankzij behandelingen met de Nd Yag-laser.

 

Wat houdt de behandeling met de Nd Yag-laser in?

Tijdens de behandeling draagt zowel u als de schoonheidsspecialiste een bril die de ogen beschermt. De Yag-laser wordt op de tatoeage, permanente make-up, huidaandoening of pigmentvlek gericht en zendt vervolgens lichtflitsen uit. Iedere flits behandelt bijna 5 mm² van de huid en voelt daar kort heet aan.

Na de behandeling gloeit de huid licht en verschijnt er soms een witte waas op, de zogenoemde lasersnow (of dit gebeurt is afhankelijk van de lichtfrequentie, die per behandeling wisselt). Deze lasersnow verdwijnt na enkele minuten. De huid blijft nog 20 tot 30 minuten licht van kleur. Hierna wordt de huid rood en zwelt soms licht op. De schoonheidsspecialiste brengt na de behandeling een verzachtende crème aan. In de dagen volgend op de behandeling kunnen er korstjes en/of blaartjes op de huid ontstaan, die vanzelf verdwijnen.

 

Wat is het effect van een behandeling met de Nd Yag-laser?

De Yag-laser zendt infrarode lichtflitsen uit die in lage frequenties onschadelijk zijn voor menselijk weefsel. Het infrarode licht wordt heel plaatselijk wel geabsorbeerd door inkt, rode bloedcellen, pigmenten en/of melanine (dat pigmentvlekken veroorzaakt). Deze vallen in microscopisch kleine deeltjes uiteen. Veel van deze deeltjes verlaten op drie manieren het lichaam. Het grootste deel wordt tijdens de behandeling afgestoten, andere verlaten het lichaam door wondgenezing en de witte bloedlichaampjes voeren ook deeltjes af via de nieren.

 

Wat kunt u verwachten van een behandeling met de Nd Yag-laser?

Over het algemeen worden zeer goede tot redelijke resultaten behaald met de Yag-laser. Het is echter niet altijd mogelijk om nauwkeurig te voorspellen wat het effect van de behandelingen zal zijn. Dat is onder meer afhankelijk van het huidtype en de -conditie, de inktsoort (bij tatoeages), het pigment (bij permanente make-up) of het type melanine (dat pigmentvlekken veroorzaakt).

Er zijn soms meerdere behandelingen met voldoende rust ertussen nodig om tot een goed of acceptabel resultaat te komen. Prijsopgave is alleen mogelijk na een huidanalyse. De kosten hiervoor bedragen € 10,--. Dit bedrag wordt verrekend met de eerste behandeling als deze plaatsvindt binnen een maand.