Interviews

“De volledige ontspanning vond ik het fijnste van de Japanse facelift massage”, vertelt Karin, moeder van twee kinderen en werkend in een eigen bedrijf. “En wat ik ook heel fijn vond was het moment waarop ik na afloop in de spiegel keek. Zó wil ik mezelf graag zien! Fris, uitgeslapen en jonger. Wat heerlijk! Ik kreeg er meer zelfvertrouwen van en was blij met mezelf.”

 

“Als je de foto’s van voor en na de behandeling bekijkt, is er een groot verschil te zien”, vervolgt Karin. “Tijdens de behandeling voelde ik de vermoeidheid uit mijn gezicht wegtrekken. Na afloop straalde ik. Mensen die me goed kennen, zagen het meteen. Mijn vriend complimenteerde me toen ik thuis kwam: ‘Wat zie jíj er fris en energiek uit!’, zei hij. Mijn zus stond ervan versteld dat dit het resultaat was van een massage. Alsof ik een week had kunnen bijslapen.”Karin ogen voor en na Japanse massage

 

“Je keert helemaal in jezelf”
“De behandeling begint met een ontgiftend masker van zeealgen en zeemodder dat vochtig wordt gehouden met zeewater: heerlijk!”, vertelt Karin. “Heel anders dan de maskers die ik ken van de klassieke gezichtsbehandelingen. Hierna start de massage bij een deel van het hoofd en breidt zich daarvandaan uit. Alle delen van het gezicht en een deel van de hals komen aan de beurt.”

 

“De massage is stevig maar heel prettig en gaat in een behoorlijk tempo aan één stuk door”, gaat Karin verder. “In anderhalf uur passeren veel massagegrepen de revue. Dat zijn andere massagebewegingen dan die ik ken uit de sauna of wellness. Alle bewegingen hebben een specifieke functie. Om optimaal afvalstoffen te kunnen afvoeren, moeten de grepen in een bepaalde volgorde worden afgewerkt en mogen ze niet onderbroken worden. Het is een heel proces waar ook een theorie achter zit. Ik kon echt voelen dat er afvalstoffen werden afgevoerd en blokkades werden opgeheven.”

 

“Het is heerlijk dat er tijdens de behandeling niet wordt gesproken. Volgens mij is dat ook een vereiste. Je keert tijdens deze massage namelijk helemaal in jezelf. Het is zo rustgevend, dat praten storend zou zijn. Het is heel intensief, maar héél ontspannend. Al na een kwartier zakte ik weg naar een diep ontspanningsniveau. Ik dommelde een paar keer bijna weg. Dan schrok ik wakker en dacht: als ik maar niet ga snurken!”

 

Karin mond voor en na de massage“Het heeft effect op je buiten- én binnenkant”

“Afvalstoffen die door stress of andere obstakels in het leven gaan vastzitten in het lichaam, worden afgevoerd tijdens de massage”, vertelt Karin verder. “Zodra die stoffen weg zijn, heeft dat niet alleen effect op de huid, maar ook op het innerlijk. Eén plus één is hiermee dus drie. Er is meer toegevoegde waarde dan bij andere schoonheidsbehandelingen die alleen op de buitenkant gericht zijn, zoals fillers of botox. Je huid oogt beter zodra afvalstoffen zijn afgevoerd, blokkades zijn opgeheven, de doorbloeding verbetert en je hoofd leeg is. De behandeling brengt lichaam en geest beter in balans.”

 

“Dat de behandeling op Oosterse ideeën is geënt, klopt wel”, vindt Karin. “Daar wordt veel meer gemasseerd en gemediteerd. De mensen leven daar meer vanuit zichzelf en laten zich minder opjagen. Daaraan kunnen wij een voorbeeld nemen. In de Westerse maatschappij zitten mensen veel in hun hoofd: er zijn allerlei verplichtingen en verwachtingen waaraan je moet voldoen. En die kon ik door deze behandeling helemaal loslaten. Ik werd teruggebracht naar mijn innerlijk; naar m’n eigen ik en dat was zo’n fijne gewaarwording. De dag brengt altijd veel hectiek en dan is zo’n moment voor jezelf echt een cadeautje.”

 

“Alsof er een gekreukeld gordijn van je gezicht afgaat”
“Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe de behandeling aanvoelt”, vervolgt Karin, het lijkt alsof er een gekreukeld gordijn van je gezicht afgaat. Je voelt je welkom. Het was een heel positieve ervaring voor mij. Toen ik uit de stoel stapte voelde ik me lichter, soepeler, heel ontspannen maar ook schoner en opgeruimder in mijn hoofd. De behandeling is een absolute aanrader. Je moet het vooral ondergaan. Stralend en vol energie; zo ga je de deur uit.”

 
Voor meer informatie over de Japanse facelift massage klikt u hier.

 

Interview geschreven door Tekstbureau Puntopi, info@puntopi.nl
Uitsnede permanente oogmake-up

Het resultaat na de tweede behandeling.

“Hele goede redenen had ik om permanente make-up te laten aanbrengen”, vertelt Anne (48), freelancer. “Allereerst natuurlijk vanwege het gemak en de tijdwinst. Het leek me heerlijk om altijd mooi getekende eyeliners om m’n ogen te hebben. Geen gedoe meer met aanbrengen in de vroege ochtend en het afhalen ’s avonds laat: heerlijk!”

 

Pandabeer
“De belangrijkste reden om permanente make-up te nemen, was echter dat ik heel gevoelige ogen heb”, vervolgt Anne. “De meeste merken eyeliners, ogenschaduw en mascara verdraag ik niet meer. Mijn ogen worden er rood en branderig van. Toen ik eenmaal make-up had gevonden die ik wel verdroeg, begon na een paar jaar de leeftijd me parten te spelen. Als ik moe werd, zakte een van mijn oogleden iets verder dan het andere naar beneden, waardoor die eyeliner daar vaak uitliep.” Ze begint te lachen: “Dan kwam ik thuis met één keurig opgemaakt oog én eentje zoals van een pandabeer.”

 

Ze vervolgt: “Wat me echt over de drempel hielp, was een oogontsteking. Op zich was het niets ernstigs, maar ik had wel het idee dat de make-up mijn ogen belastte. Bovendien was het dragen van oogmake-up toen echt onmogelijk. En dat was nu nét de enige make-up die ik altijd aanbracht. Ik zag er dus sowieso niet fris uit vanwege die rode en gezwollen ogen, maar als ik mezelf zonder make-up in de spiegel zag, voelde ik me pas echt ellendig, want ik wilde er natuurlijk wel verzorgd blijven uitzien.  Ik vroeg mijn oogarts wat ze van mijn voornemen vond om permanente oogmake-up te laten aanbrengen, en zij vond het prima.”

 

“Moeite met me overgeven”
“Mijn vriend hielp me, door me een deel van de behandeling te schenken als verjaardagscadeau.” Begint weer te lachen:  “En toen moest ik me nog durven overgeven. Tja, dat vond ik best moeilijk. Het is een heel kwetsbaar deel van je lichaam. En omdat ik daar jaar in, jaar uit, iedere dag zelf de make-up aanbracht, was het lastig om daar iemand anders toe te laten. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog maar afwachten of degene die de lijntjes ging zetten het goed doet, want het is wel semipermanent. Gelukkig kende ik Anneke al een tijdje. Als er iemand was die ik dit toevertrouwde, was zij het wel. Vanwege haar leuke karakter, maar ook omdat ze zo ontzettend ervaren is.”

 

“Ik kwam met door mijzelf aangebrachte make-up naar de salon. Nadat we goed besproken hadden wat ik precies wilde, werden de lijntjes gezet. Dat viel gelukkig mee. Het deed ook veel minder pijn dan ik dacht. Mijn oogleden waren een klein beetje rood en opgezet, maar dat zag ik eigenlijk alleen zelf. De volgende morgen was alles weer normaal.”

 

Als dikke eyeliner
“Wat me ook ontzettend meeviel waren de korstjes”, vervolgt Anne. “Van te voren had ik gedacht dat die wel rood of bruin zouden zijn, maar ze hadden de kleur van de ingebrachte pigmenten. In mijn geval donkergrijs. Hierdoor zag ik er een paar dagen uit alsof ik een iets dikkere en donkerdere lijn met mijn eyeliner had getrokken. Daardoor was het helemaal geen probleem dat ik een dag of tien geen mascara of andere oogmake-up mocht gebruiken.”

 

“Na ruim een week vielen de korstjes eraf. En kort daarna mocht ik ook weer mascara gebruiken. Toen was het resultaat beter te zien: super! Subtiel maar toch zeker aanwezig. Na een week of zes volgde een nabehandeling om eventuele kleinigheden te corrigeren. Van mij mochten de lijntjes toen in de buitenhoeken nog wel een tikkeltje hoger getrokken worden. Na weer ruim een week was het eindresultaat echt zichtbaar: prachtig! Ik ben er echt heel blij mee!”, vertelt Anne stralend.

 

foto 5 bijgesneden en bijgewerkt

Het eindresultaat na bijna een jaar.

Altijd perfect getekend
“Inmiddels zit de permanente make-up er ongeveer een half jaar”, zegt Anne. “En nog steeds ziet het er heel mooi uit. In het dagelijks gebruik is het inderdaad zoals ik hoopte: lekker makkelijk en altijd perfect getekende ooglijntjes die niet uitlopen. Er is ook geen verschil te zien met de kohllijntjes die ik normaal altijd zette. Pas als ik vriendinnen erover vertel, gaan ze van dichtbij kijken. Het is écht een uitkomst! Nog een tip voor degenen met heel lichte wimpers die ook permanente make-up willen laten aanbrengen: laat je wimpers van te voren even verven.”

 

Voor meer informatie over permanente make-up klikt u hier.

Interview geschreven door Tekstbureau Puntopi, info@puntopi.nl