Verminderen van couperose

Wat is couperose?

Couperose is een toename van kleine bloedvaatjes in het gelaat. Soms is couperose het gevolg van Rosacea, een veel voorkomende ontstekingsreactie van de huid. Meestal treedt couperose echter spontaan op. Te veel blootstelling aan ultraviolette straling (zonlicht) kan ook een oorzaak zijn van het ontwikkelen van couperose. Vooral de lichtere huidtypes zijn er gevoelig voor.

 

Wat houdt het verminderen van couperose in?

Bij Salon Aloë kunt u couperoseadertjes succesvol laten behandelen met een laserbehandeling of elektrocoagulatie. Tijdens de laserbehandeling van ongeveer een half uur draagt zowel u als de schoonheidsspecialiste een bril die de ogen beschermt. Voorafgaand aan de behandeling koelt de schoonheidsspecialiste de huid met ijskompressen. De laser wordt op de couperose gericht en zendt vervolgens lichtflitsen uit. Dit infrarode licht is in lage frequenties onschadelijk voor menselijk weefsel. Iedere flits behandelt bijna 5 mm2 van de huid en voelt daar kort heet aan. Na de behandeling gloeit de huid licht en kan soms rood worden. De schoonheidsspecialiste brengt na de behandeling een verzachtende crème aan. In de dagen volgend op de behandeling kunnen er korstjes en/of blaartjes op de huid ontstaan, die vanzelf verdwijnen.

Elektrocoagulatie is een behandeling waarbij de schoonheidsspecialiste een bijzonder dun naaldje in de huid aanbrengt. Vervolgens laat zij een zwak voltage door de naald gaan, waardoor het puntje van het fijne naaldje kort wordt verhit. Dankzij de warmte stollen de eiwitten in het bloed van het bloedvaatje, dat hierdoor dicht schoeit. De behandeling is soms kortstondig gevoelig. Of de warmte gevoeld wordt, is vooral afhankelijk van de plek waar het naaldje wordt ingebracht. Na de behandeling is de huid plaatselijk rood, dit verdwijnt na enige tijd.

 

Wat is het effect van de couperose-behandeling?

Met elektrocoagulatie en lasertherapie worden uitstekende resultaten behaald bij het verwijderen van couperose. De ontsierende adertjes worden veel minder zichtbaar of verdwijnen geheel.

 

Welke huidtypes met couperose komen voor een behandeling in aanmerking?

Het verwijderen van couperose met elektrocoagulatie of lasertherapie is voor ieder huidtype geschikt. In de praktijk hebben vooral mensen met een lichter huidtype last van couperose. Couperose komt na enkele maanden tot een jaar helaas weer terug. Dan kunt u zich opnieuw laten laseren of laten behandelen met elektrocoagulatie. De lasertherapie mag niet worden toegepast op mensen met epilepsie.