Striae minder zichtbaar maken

Wat zijn striae?

Striae zijn strepen op de huid die meestal ontstaan zodra de lichaamsomvang snel toeneemt. Het onderhuidse bindweefsel scheurt dan door een te grote spanning. Er zijn twee soorten striae: harde en zachte. Harde striae bevinden zich meestal op de benen, armen, op de buik onder de navel en op de billen. De zachte variant is meestal te zien rond de navel, in de zij en op de borsten.

De bekendste oorzaak van striae is zwangerschap, vooral op de huid rond de buik kunnen dan paarse strepen ontstaan. Deze worden later witte littekens. Striae komen ook voor op borsten en dijen. Bodybuilders zijn er eveneens vatbaar voor, als hun spierweefsel erg snel groeit. Striae kunnen ook voorkomen bij mensen met zwak bindweefsel. De huidaandoening striae is onschuldig en pijnloos, maar kan als ontsierend worden ervaren. Gelukkig hebben wij diverse methodes in huis om striae minder zichtbaar te maken.

 

Waaruit bestaat de behandeling van striae?

De behandeling van de twee soorten striae gebeurt met de fractional techniek. Met fijne naaldjes worden dan preparaten in de striae aangebracht. Voor welke producten wordt gekozen, is afhankelijk van de soort striae. Het bindweefsel herstelt dankzij de preparaten die in de huid zijn aangebracht. Tijdens een huidanalyse die aan de eerste behandeling vooraf gaat, onderzoekt de schoonheidsspecialiste welke producten het meest geschikt zijn en hoeveel behandelingen u nodig heeft om de striae te verminderen.  De kosten voor de huidanalyse bedragen € 10,--. Dit bedrag wordt verrekend met de eerste behandeling, als deze plaatsvindt binnen een maand.

 

Wat is het effect van de behandeling op de striae?

Na iedere behandeling ziet u verbeteringen in zowel de kleur als de textuur van de huid. De striae worden egaler van teint en de huid trekt verder samen.

 

Welk huidtype komt in aanmerking voor een behandeling van striae?

Salon Aloë heeft voor ieder huidtype met striae geschikte behandelmethodes in het assortiment.