Scalppigmentatie

Wat is scalppigmentatie?

Dankzij de innovatieve techniek scalppigmentatie is een behandeling tegen ongewenste (gedeeltelijke) kaalheid of dunner wordend haar. Deze simpele methode – die op tatoeëren lijkt – komt neer op het met een naald aanbrengen van pigment vlak onder de hoofdhuid. Scalppigmentatie kan twee effecten sorteren. Ten eerste kan het als twee druppels water lijken op gemillimeterd haar. Deze optische stekeltjes zijn in feite kleine puntjes pigment. Het tweede effect van scalppigmentatie is het maskeren van uitvallend of dunner wordend lang(er) haar. Dankzij het pigmenteren van de hoofdhuid, lijkt het haar veel voller.

Voorafgaand aan de behandeling, stemt de specialiste de kleur van het pigment precies af op uw natuurlijke haarkleur en wensen. Als het gehele haaroppervlak behandeld wordt, zijn er meerdere behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen. Tussen de behandelingen geldt er steeds een herstelperiode van een maand. Na de voltooiing van de scalppigmentatie, is geen nabehandeling meer nodig (zoals wel het geval is bij permanente make-up). De pigmenten die Salon Aloë voor scalppigmentatie gebruikt, vervagen namelijk niet.

 

Wat is het effect van scalppigmentatie?

Na de genezing van de hoofdhuid, is gehele of gedeeltelijke scalppigmentatie niet van echt haar te onderscheiden. Het effect is zó natuurgetrouw dat aanschouwers het pas geloven als ze met hun hand over het hoofd strijken, of een vergrootglas gebruiken. Pas dan voelen of zien ze dat de hoofdhuid is gepigmenteerd.

 

Behandelcombinatie met HaarGroei Activator

Scalppigmentatie is goed te combineren met de HaarGroei Activator. Deze lotion bevordert de menselijke haargroei. De HaarGroei Activator bevat een complex van vitaminen, aminozuren en mineralen en hoogwaardige eiwitten van plantaardige afkomst. Deze bestanddelen verbeteren de kwaliteit van de hoofdhuid, waarin de haarzakjes zich ontwikkelen. De HaarGroei Activator versterkt de nog aanwezige hoofdharen. De haarzakjes worden gestimuleerd opnieuw haren aan te maken. Het haar krijgt zijn stevigheid en glans terug.

 

Voor wie is scalppigmentatie een uitkomst?

Scalppigmentatie is geschikt voor iedereen: mannen en vrouwen, jong en oud. Degenen die na verloop van tijd om welke reden dan ook de pigmenten willen laten verwijderen, kunnen kiezen voor een Yag-laserbehandeling.

 

Medische indicaties

Deze behandeling is uitermate geschikt voor (jonge) mensen met een gevoeligheid voor testosteron of een ernstige ziekte die gehele of gedeeltelijke kaalheid veroorzaakt. Op de hoofdhuid worden de haren dan dunner, korter of vallen geheel uit. Dit kan zich niet alleen bij mannen voordoen, maar ook bij vrouwen. Dankzij scalppigmentatie kan deze (gedeeltelijke) kaalheid perfect worden gemaskeerd.