Pigmentvlekken verwijderen

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigmentvlekken zijn goedaardige huidverkleuringen die meestal verschijnen in het gelaat, op de handen, schouders en armen. Ze worden ook wel zonne-, ouderdoms- of levervlekken genoemd. Ze komen vooral voor bij 40-plussers en worden veroorzaakt door de UV-straling in zonlicht (en zonnebanken). Het aantal werkzame pigmentcellen en de pigmentaanmaak neemt dan toe. De cellen raken ontregelt en er ontstaat hyperpigmentatie. Dit resulteert in een plaatselijke, bruine verkleuring van de huid.

 

Hoe worden pigmentvlekken verwijderd?

Welke methode de schoonheidsspecialiste aanwendt voor het verwijderen van pigmentvlekken, hangt af van de grootte, het soort vlek en uw huidtype. Zo kan een laserbehandeling effectief zijn of een behandeling met Neo-white van Neoderma. Daarom gaat aan pigmentvlekverwijdering altijd een huidanalyse vooraf. Daarna adviseert onze specialiste u over welke behandeling het meest geschikt is voor uw huid. De kosten voor een huidanalyse bedragen € 10,--. Dit bedrag wordt verrekend met de eerste behandeling als deze plaatsvindt binnen een maand.

 

Wat is het effect van een behandeling van pigmentvlekken?

Pigmentvlekken worden na iedere behandeling lichter van kleur en kunnen ook geheel verdwijnen.

 

Welk huidtype komt in aanmerking voor een behandeling van pigmentvlekken?

Vooral mensen met een lichter huidtype kunnen last krijgen van pigmentvlekken, maar in principe is er voor ieder huidtype een geschikte methode om de pigmentvlek minder zichtbaar te maken. Aan iedere behandeling gaat een huidanalyse vooraf om vast te stellen welke verwijderingsmethode geschikt is. Soms zijn meerdere behandelingen nodig voor een goed of acceptabel resultaat.