Permanente make-up

Nooit meer uitgelopen en altijd perfect getekende eyeliners, wenkbrauwen, lipliners en/of lipstick? Dankzij permanente make-up is dit allemaal mogelijk.
 

Hoe wordt permanente make-up aangebracht?

Permanente make-up bestaat uit kleurpigmenten die met een naaldje worden aangebracht in de bovenste huidlagen. De techniek lijkt op tatoeëren, maar het pigment komt minder diep in de huid terecht.

Het zetten van permanente make-up gebeurt in twee behandelingen. Bij het maken van de eerste afspraak wordt u verzocht om naar de salon te komen met de door uzelf aangebrachte eyeliners, lipliners en/of wenkbrauwen. Voorafgaand aan de behandeling, bespreekt u samen met de schoonheidsspecialiste de mogelijkheden, maakt u een keuze uit de pigmentkleur(en) en wordt het model bepaald. Na overleg over het door de schoonheidsspecialiste getekende proefmodel, volgt het inbrengen van de pigmenten. De eerste behandeling duurt in totaal ongeveer anderhalf uur. Na een helingsperiode van zes weken, volgt de tweede behandeling die ongeveer een uur in beslag neemt. Daarin wordt de permanente make-up zo nodig bijgewerkt en geperfectioneerd.

 

Wat kunnen de effecten zijn van permanente make-up?

Op het gebied van permanente make-up is veel mogelijk. Zo zijn er allerlei kleuren waaruit u kunt kiezen. Het resultaat kan heel natuurlijk zijn, of juist opvallend. Zo is het mogelijk om dubbele eyeliners in verschillende kleuren te laten zetten. Deze kunnen bijvoorbeeld de kleur van de ogen accentueren. Smudgy eyeliners (vage eyeliners met een natuurlijk effect) zijn ook mogelijk. En zo kan een iets donkerdere lijn rondom de lippen voor het gehele gezicht een wereld van verschil zijn, laat staan het kleuren van de gehele lippen. Dit geldt ook voor de wenkbrauwen. De totale gezichtsuitdrukking verandert als de vorm van de wenkbrauwen wordt aangepast met permanente make-up.

 

Voor welke huidtypes is permanente make-up bestemd en hoe lang blijft het zichtbaar?

Permanente make-up is heerlijk praktisch en voor bijna iedereen weggelegd. U bespaart vooral tijd en bent onder alle (weers)omstandigheden verzekerd van een piekfijn verzorgd uiterlijk. Permanente make-up kan ook uitkomst bieden als wenkbrauwen door veelvuldig epileren geheel of gedeeltelijk zijn verdwenen. Afhankelijk van het huidtype, vervaagt het pigment van permanente make-up na ongeveer een tot twee jaar. Het beste resultaat wordt verkregen als de permanente make-up eens in de een a twee jaar wordt bijgewerkt.

 

Paramedische indicaties

Permanente make-up heeft ook paramedische toepassingen. Zo kan de techniek bijzonder effectief zijn bij het camoufleren van een schisis (hazenlip). Het trekken van een iets donkerdere lijn om de lip geeft bij een schisis(correctie) een bijzonder mooi en natuurlijk effect.

Ook voor mensen met de aandoening alopecia ariata (pleksgewijze kaalheid, waarbij ook de wenkbrauwharen uitvallen en de wimpers bijzonder kort zijn), kan (natuurlijk ogende) permanente make-up de gezichtsexpressie vergroten.

Met permanente make-up kunnen ook tepelhoven worden gecreëerd als deze door borstoperaties (deels) zijn verwijderd. Een natuurlijk ogend resultaat vergt doorgaans meer dan twee behandelingen. Vraag vrijblijvend naar de mogelijkheden.

 

Werkwijze

Salon Aloë werkt volgens de hygiënenormen van de GGD en onze pigmenten vallen onder de Voedsel en warenwet.