Het verhelpen van ongewenste permanente make-up

Soms krijgen wij cliënten in de stoel die graag hun permanente make-up willen laten verwijderen. Een enkele keer omdat hun smaak is veranderd, maar veelal omdat de permanente make-up niet zo mooi is gezet. Gelukkig kunnen wij hen een veilige oplossing bieden: dankzij de Nd Yag-laser verdwijnt of vervaagt ongewenste permanente make-up.

Ongewenste pernanente make-up wenkbrauw       Verdwenen ongewenste make-up na drie behandelingen
Op de linkerfoto ziet u hoe een cliënt bij ons op de praktijk verscheen. Ze had elders haar wenkbrauwen laten behandelen met permanente make-up en vond deze nogal ongelukkig getekend. Op de rechterfoto is het resultaat te zien na drie behandelingen met de Yag-laser.

 

Hoe wordt ongewenste make-up verwijderd?

Tijdens de behandeling van maximaal een half uur, draagt zowel u als de schoonheidsspecialiste een bril die de ogen beschermt. De laser wordt op de permanente make-up gericht en zendt vervolgens infrarode lichtflitsen uit. Iedere flits behandelt bijna 5 mm2 van de huid en voelt hier kort heet aan.

Het infrarode licht van de Yag-laser is in lage frequenties onschadelijk voor menselijk weefsel. De lichtflitsen dringen de huid binnen. Hier wordt het licht geabsorbeerd door de inkt, die in microscopisch kleine deeltjes uiteen valt. Deze deeltjes verlaten het lichaam. Het grootste deel wordt tijdens de behandeling afgestoten, andere verlaten het lichaam door wondgenezing (lichte bloeding) en de witte bloedlichaampjes voeren ook nog deeltjes af via de nieren.

Na de behandeling gloeit de huid licht en verschijnt er een witte waas op, de zogenoemde lasersnow. Deze verdwijnt na enkele minuten. De huid blijft nog 20 tot 30 minuten licht van kleur. Hierna wordt de huid rood en zwelt soms licht op. De schoonheidsspecialiste brengt na de behandeling een verzachtende crème aan. In de dagen volgend op de behandeling kunnen er kleine korstjes en/of blaartjes op de huid ontstaan, die vanzelf verdwijnen.

 

Wat is het effect de Yag-laser op ongewenste make-up?

Over het algemeen worden zeer goede resultaten behaald met de Yag-laser. Het is echter niet in alle gevallen mogelijk om nauwkeurig te voorspellen wat het effect van de behandelingen zal zijn. Dit is onder meer afhankelijk van het huidtype, de -conditie, de inktsoort en -kleur.

 

Welke permanente make-up kan met de Yag-laser worden verwijderd?

Bijna alle ongewenste permanente make-up kan worden verwijderd met de Yag-laser. Voor de behandeling kunt u vrijuit vragen stellen aan onze ervaren schoonheidsspecialiste. Zij zal u inlichten over de behandeling en de te verwachten effecten. Er zijn doorgaans meerdere behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.