Microneedling

Wat houdt microneedling in?

Microneedling is bijzonder effectief in het bestrijden van hardnekkige huidproblemen. De behandeling activeert het natuurlijke regeneratievermogen van de huid op een inventieve manier. Dit gebeurt met behulp van een dermaroller of -pen die vibrerend met minuscule naaldjes kleine prikjes maakt in de dermis (huid). Deze prikjes zijn zó fijn, dat ze met het blote oog niet te onderscheiden zijn. De oppervlakkige verwonding van de huid - die geen beschadiging veroorzaakt - stimuleert de diepere huidlagen tot het aanmaken van collageen en elastine. Deze lichaamseigen stoffen komen voor in het bindweefsel van de huid.

Dankzij het helende proces dat microneedling bewerkstelligt, wordt de huid egaler, sterker, weerbaarder en dikker. De diepte van de naaldjes varieert tussen de 0,1 en 2,5 mm. Zowel de naaldjeslengte als de ampullen met serums, die deel uitmaken van de behandeling, worden zorgvuldig op het huidtype en de -gevoeligheid afgestemd.

 

Wat is het effect van microneedling op de huid?

Microneedling is een huidverbeterende therapie die veel resultaat geeft. De huid krijgt een gladdere, fijnere structuur en een egalere, frisse tint. Rimpels en lijntjes vervagen, een verslapte huid wordt sterker en dikker, pigmentvlekken, acne en oppervlakkige (acne)littekens nemen af en de poriën verfijnen. Het resultaat oogt natuurlijk omdat het mede tot stand is gekomen dankzij het helende vermogen van de huid zelf.

 

Voor welke huiden en huidaandoeningen is microneedling geschikt?

De microneedling behandelingen worden in kuurverband gegeven. Microneedling bewerkstelligt veel goede resultaten. Het werkt uitstekend tegen pigmentvlekken, acne, huidverslapping, fijne rimpeltjes en een grove huidstructuur. Het is echter wel een intensieve therapie en daarom heeft de huid iets meer tijd nodig om te herstellen en te regenereren.

Een huidanalyse gaat altijd vooraf aan de kuur of eerste behandeling. Dit consult bestaat uit een uitgebreide voorlichting. Tijdens de analyse wordt de huid onderzocht en kunt u uw wensen kenbaar maken. Ook komt onder meer ter sprake of bescherming tegen de zon nodig is en hoeveel behandelingen raadzaam zijn. De kosten voor een huidanalyse bedragen € 10,--. Dit bedrag wordt verrekend met de eerste behandeling als deze plaatsvindt binnen een maand.