IPL-behandeling

Heeft u last van ongewenst lichaamshaar of overbeharing? In Salon Aloë kunt u er veilig en duurzaam van worden verlost, bijvoorbeeld met een IPL-behandeling (Intense Pulse Light; intense lichtstootjes). Onze ervaren en gediplomeerde specialistes zijn hiervoor opgeleid. Onze Salon is lid van brancheorganisatie ANBOS en wij werken volgens de hygiënenormen van de GGD.

 

Wat houdt ontharen met IPL in?

Bij het ontharen met behulp van IPL, worden meerdere haren tegelijkertijd verwijderd. De specialiste richt de lamp op uw huid. Vervolgens zendt het apparaat korte lichtflitsen uit in verschillende golflengtes die via het pigment tot in de haarwortel reiken. Als de haar in de juiste groeifase zit, wordt het licht omgezet in warmte die het haarzakje beschadigd. De haar groeit dan niet meer terug. Dankzij koeling met kompressen is de IPL-behandeling een (vrijwel) pijnloze manier van ontharen. De lamp wordt heel kort even warm en geeft een prikkelend gevoel. Direct na de behandeling kan de huid wat rood zien. Dit is binnen een uur verdwenen.

 

Omdat bij het ontharen met IPL meerdere haren tegelijkertijd worden verwijderd, is het een ideale therapie voor het ontharen van grotere oppervlakken. Hoeveel behandelingen nodig zijn, is afhankelijk van de haargroei en het huidtype. U kunt ook eerst telefonisch contact met ons opnemen voor meer vrijblijvende informatie.

 

Wat is het effect van duurzaam ontharen met IPL?

Het effect van IPL is niet direct zichtbaar. De haren vallen hier en daar uit tot twee weken na de behandeling. In tegenstelling tot harsen en scheren, verdwijnen de ongewenste haartjes dankzij IPL-behandelingen langdurig. Voor een blijvend resultaat is het noodzakelijk dat de haartjes in het juiste groeistadium zitten. Omdat de haartjes zich nooit allemaal in dezelfde groeifase bevinden, is het nodig om de behandeling te herhalen. Doorgaans zijn tussen de zes en tien behandelingen nodig. Hierna raden wij aan om een of twee keer per jaar een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

 

Welk huidtype is geschikt om duurzaam te ontharen met IPL?

De ontharingsbehandeling met IPL is geschikt voor de blanke tot iets getinte huid met donker of zwart haar. Omdat de behandeling met IPL op basis van pigment werkt, is het niet toegestaan om te zonnebaden in de zes weken voorafgaand aan de behandeling (ook het gebruik van spraytan en zelfbruinende crèmes ondermijnt het effect van IPL). Wilt u in de zes weken voorafgaand aan de behandeling ongewenste haren verwijderen? Scheer ze dan af want ook harsen of epileren vermindert het effect van IPL.