Gerstekorrel verwijderen

Een gerstekorrel (milium) is een goedaardig, wit bultje dat bestaat uit hard geworden talg. Dit kleine, witte korreltje bevindt zich in een talg- of zweetklier. Meestal zitten millia in het gezicht, vooral in de omgeving van de ogen. Ze zijn het gevolg van vochtgebrek en een te sterke verhoorning van de huid. Gerstekorrels verdwijnen in de meeste gevallen niet vanzelf. Bij Salon Aloë kunnen milia steriel en eenvoudig worden verwijderd zonder littekenvorming.

 

Hoe worden gerstekorrels verwijderd?

Voor de behandeling maakt de schoonheidsspecialiste de gerstekorrel en de huid eromheen steriel. Daarna maakt zij een kleine inkerving in de huid waar de milium onder zit. Dit voelt als een klein prikje. Vervolgens duwt de specialiste de gerstekorrel door de opening uit de huid. De huid kan daarna een beetje bloeden, maar dit stopt vanzelf na korte tijd. Het weghalen van een milium duurt een paar minuten.

 

Wat is het effect van het behandelen van een gerstekorrel?

Milia laten zich over het algemeen goed verwijderen. Een paar uur tot twee dagen na de behandeling, is er niets meer van te zien.

 

Van welk huidtypes kunnen gerstekorrels worden verwijderd?

Ieder huidtype is geschikt om een gerstekorrel te laten verwijderen. In de praktijk hebben vooral vochtarme huidtypes er last van. Sommige milia zitten diep in de huid, maar onze ervaren schoonheidsspecialistes weten vrijwel altijd ook de lastigere exemplaren te verwijderen.

 

gerstekorrel 1

Een gerstekorrel voor aanvang van de behandeling.

gerstekorrel 2

De huid direct na de behandeling.

gerstekorrel 3

Het resultaat na een paar uur.