Elektrocoagulatie

Wat houdt elektrocoagulatie in?

Elektrocoagulatie is een behandeling waarbij de schoonheidsspecialiste een bijzonder dun naaldje in de huid aanbrengt. Vervolgens laat zij een zwak voltage door de naald gaan, waardoor het puntje van het fijne naaldje kort wordt verhit. Dankzij de warmte stollen de eiwitten in het bloed van het bloedvaatje, dat hierdoor verschrompelt.

Elektrocoagulatie is succesvol in de bestrijding van:
• couperose
spidernaevus (een goedaardige afwijking waarbij vanuit het rode, licht gezwollen centrum haarfijne bloedvaatjes uitwaaieren)
• bloedblaartjes
teleangiëctasieën (kleine, chronisch verwijde bloedvaatjes)
dermatosis papulosa nigra (kleine, donkerbruin tot zwart gekleurde, goedaardige tumortjes)
fibroma (steelwratjes)

Bij de behandeling van fibroma worden de steeltjes net boven de huid doorgebrand. Hierna ontstaat een korstje dat na een paar dagen vanzelf van de huid valt.

De behandeling is soms kortstondig gevoelig. Of de warmte gevoeld wordt, is vooral afhankelijk van de plek waar het naaldje wordt ingebracht. Op huidgedeeltes met weinig zenuwen, wordt de behandeling amper opgemerkt. Na de behandeling wordt soms verzachtende gel opgebracht. De huid is plaatselijk een beetje rood, dit verdwijnt na een paar uur.

 

Wat is het effect van elektrocoagulatie?

Met elektrocoagulatie worden uitstekende resultaten behaald. Ontsierende huidaandoeningen zoals vlekjes en adertjes worden veel minder zichtbaar of verdwijnen geheel.

 

Waar kan elektrocoagulatie voor worden gebruikt?

Elektrocoagulatie is een goede bestrijdingsmethode voor:
•    couperose
•    spidernaevus (ofwel 'spinnenkop')
•    bloedblaartjes
•    teleangiëctasieën
•    dermatosis papulosa nigra
•    steelwratjes

Afhankelijk van de soort huidaandoening en de grootte, zijn een tot meerdere of terugkerende behandelingen nodig. De schoonheidsspecialiste informeert u hier voorafgaand aan de behandeling over. U kunt hier ook eerst telefonisch of via de mail informatie over inwinnen.