Verwijderen van ongewenste beharing

Van ongewenst lichaamshaar en/of overbeharing kunt u in Salon Aloë worden verlost. Een van de methodes hiervoor is het harsen, maar u kunt zich bij ons ook duurzaam laten ontharen. Onze ervaren en gediplomeerde specialistes zijn hiervoor opgeleid. Onze Salon is lid van brancheorganisatie ANBOS en wij werken volgens de hygiënenormen van de GGD.

 

Welke behandelmethodes zijn er om ongewenst lichaamshaar duurzaam te verwijderen?

De drie therapieën voor het duurzaam ontharen in onze salon zijn:
elektrisch ontharen (ook wel elektrisch epileren genaamd)
laserbehandeling
IPL-behandeling (Intense Pulse Light; intense lichtstootjes)

 

Voor wie is welke therapie geschikt?

Iedere duurzame ontharingsmethode heeft zijn eigen kenmerken en doelgroep. Bij de laserbehandeling en het elektrisch ontharen, wordt iedere haar afzonderlijk verwijderd. Het spreekt voor zich dat dit tijdrovende therapieën zijn. Daarom wordt voor grotere oppervlaktes - als dat mogelijk is - liever voor IPL gekozen. De IPL-behandeling is geschikt voor een lichte(re) huid (huidtype I tot IV*) met donkere haren omdat het pigment in de haren min of meer als een geleider voor het licht werkt. Voor grijze of blonde haren (zonder, of met weinig pigment) en voor donkere huidtypes hebben andere methodes de voorkeur. Zo is de laser geschikt voor de donkere huiden (type V en VI*) met zwart haar (zowel op het lichaam als het gelaat), maar ook voor kleine gebieden met donkere beharing op een blanke huid (op de neus, oren, tussen wenkbrauwen, vingers en tenen van type I tot IV*). Elektrisch ontharen is voor alle huid- en haartypes geschikt.

Een korte karakterisering:
elektrische ontharen: ieder haartje wordt afzonderlijk verwijderd; geschikt voor alle haar- en huidtypes.
laserbehandeling: verwijdering van iedere, afzonderlijke haar; geschikt voor donkere huiden (type V en VI*) en kleine gebieden met donkere haren op lichte huiden (type I tot IV*).
IPL-behandeling: meerdere haartjes worden tegelijkertijd verwijderd; geschikt voor lichte tot licht getinte huidtypes met donkere haren (huidtype I tot IV*)

Klik voor meer gedetailleerde behandelingsinformatie op de webpagina's van de behandelingen.

 

Wat is het effect van een duurzame ontharingsbehandeling?

Bij het elektrisch ontharen is het resultaat onmiddellijk zicht- en voelbaar: een gladde huid. Soms is de huid nog een beetje rood of licht gezwollen bij de voormalige haarinzet, maar dit is binnen een dag weggetrokken. Ook bij het ontharen met een laser verdwijnen de meeste haren onmiddellijk door verbranding. Het effect van IPL laat wat langer op zich wachten. De haren die zich in het juiste groeistadium bevonden, vallen binnen twee weken uit. Voor de overige zijn vervolgbehandelingen nodig.  Afhankelijk van het huid-, haartype en de therapie verdwijnt het haar (voor langere tijd). Soms is bij heel hardnekkige haargroei eenmaal per (half) jaar een onderhoudsbehandeling nodig.

 

Wat gaat aan een duurzame ontharingsbehandeling vooraf?

Omdat elke duurzame ontharingsmethode zijn eigen kenmerken en doelgroep heeft, analyseert onze schoonheidsspecialiste uw huid en haartype voorafgaand aan een behandeling. Ze maakt dan eveneens een realistische inschatting van het aantal behandelingen dat nodig is. Voor meer informatie kunt u vooraf ook telefonisch of via de mail contact met ons opnemen.

Voor de IPL- en laserbehandeling  geldt dat u drie weken voorafgaand tot drie weken na de laatste behandeling niet op de zonnebank of sauna mag en ook niet mag zonnebaden. Voor elektrisch ontharen gelden deze restricties op de dag dat de behandeling plaatsvindt.

 

Contraindicaties

De IPL- en laserbehandelingen zijn niet geschikt voor mensen met epilepsie en vrouwen die in verwachting zijn.

 

Medische indicaties

Bij ernstige overbeharing (hirsutisme) wordt het elektrisch ontharen soms vergoed door zorgverzekeraars. Dit is afhankelijk van de polisvoorwaarden. Neem voordat u bij ons een afspraak maakt, alstublieft contact op met uw zorgverzekeraar om er zeker van te zijn dat u voor vergoeding in aanmerking komt.

 

* De verschillende huidtypes worden doorgaans als volgt onderscheiden:
• Huidtype I: Dit is een heel lichte huid, vaak met sproeten. Mensen met rood of lichtblond haar en lichte ogen hebben meestal dit huidtype. De huid verbrandt zonder zonnebescherming altijd en wordt niet bruin.
• Huidtype II: Dit huidtype is een lichte huid. Mensen met blond haar, grijze, groene of blauwe ogen hebben meestal huidtype II. Zonder bescherming verbrandt deze huid snel en wordt zeer moeilijk bruin.
• Huidtype III: Dit type is een licht getinte huid. Mensen met donkerblond of bruin haar en vrij donkere ogen hebben meestal huidtype III. De huid verbrandt minder snel van de zon en wordt gemakkelijk bruin.
• Huidtype IV: Deze huid is van nature getint. Mensen met donker haar en donkere ogen hebben meestal dit huidtype. De huid verbrandt bijna nooit zonder zonnemelk en bruint heel goed.
• Huidtype V: Dit is een donker getinte huid. Deze huid verbrandt zeer zelden en bruint intensief.
• Huidtype VI: Deze huid is zeer donker gepigmenteerd of zwart en verbrandt nooit.