Tatoeages verwijderen met de Nd Yag-laser

Heeft u spijt van een tatoeage? Gelukkig is er nu een veilige oplossing voor: ze verdwijnen of vervagen dankzij de Nd Yag-laser.

 

Hoe kunnen ongewenste tatoeages worden verwijderd?

Tijdens de behandeling van ongeveer een half uur, draagt zowel u als de schoonheidsspecialiste een bril die de ogen beschermt. De laser wordt op de tatoeage gericht en zendt vervolgens infrarode lichtflitsen uit. Iedere flits behandelt bijna 5 mm2 van de huid en voelt hier kort heet aan.

Het infrarode licht van de Yag-laser is in lage frequenties onschadelijk voor menselijk weefsel. De lichtflitsen dringen de diepere huidlagen binnen. Hier wordt het licht geabsorbeerd door de ingekapselde inkt, die in microscopisch kleine deeltjes uiteen valt. Veel van deze deeltjes verlaten het lichaam. Het grootste deel wordt tijdens de behandeling afgestoten, andere verlaten het lichaam door wondgenezing en de witte bloedlichaampjes voeren ook nog deeltjes af via de nieren.

Na de behandeling gloeit de huid licht en verschijnt er een witte waas op, de zogenoemde lasersnow. Deze verdwijnt na enkele minuten. De huid blijft nog 20 tot 30 minuten licht van kleur. Hierna wordt de huid rood en zwelt soms licht op. De schoonheidsspecialiste brengt na de behandeling een verzachtende crème aan. In de dagen volgend op de behandeling kunnen er korstjes en/of blaartjes op de huid ontstaan, die vanzelf verdwijnen.

 

Wat is het effect op tatoeages na een behandeling met de Nd Yag-laser?

Over het algemeen worden zeer goede tot redelijke resultaten behaald met de Yag-laser. Het is echter niet in alle gevallen mogelijk om nauwkeurig te voorspellen wat het effect van de behandelingen zal zijn. Dit is onder meer afhankelijk van het huidtype, de -conditie, de grootte van de tattoo, de inktsoort en kleur.

 

Wat gaat er vooraf aan het behandelen van tatoeages met de Nd Yag-laser?

Tijdens het intakegesprek kunt u vrijuit vragen stellen aan onze ervaren schoonheidsspecialiste. Er zijn altijd meerdere behandelingen met voldoende hersteltijd ertussen nodig om tot een goed of acceptabel resultaat te komen. Prijsopgave is alleen mogelijk na het intakegesprek.  De kosten hiervan bedragen € 10,--. Dit bedrag wordt verrekend met de eerste behandeling als deze plaatsvindt binnen een maand.

 

verwijderen tatoeage verwijderen tatoeage deel 2
Het onderste deel van deze eerste tattoo werd met de Yag-laser behandeld.

 

verwijderen andere tatoeage verwijderen andere tatoeage deel 2