Uitsnede permanente oogmake-up

Het resultaat na de tweede behandeling.

“Hele goede redenen had ik om permanente make-up te laten aanbrengen”, vertelt Anne (48), freelancer. “Allereerst natuurlijk vanwege het gemak en de tijdwinst. Het leek me heerlijk om altijd mooi getekende eyeliners om m’n ogen te hebben. Geen gedoe meer met aanbrengen in de vroege ochtend en het afhalen ’s avonds laat: heerlijk!”

 

Pandabeer
“De belangrijkste reden om permanente make-up te nemen, was echter dat ik heel gevoelige ogen heb”, vervolgt Anne. “De meeste merken eyeliners, ogenschaduw en mascara verdraag ik niet meer. Mijn ogen worden er rood en branderig van. Toen ik eenmaal make-up had gevonden die ik wel verdroeg, begon na een paar jaar de leeftijd me parten te spelen. Als ik moe werd, zakte een van mijn oogleden iets verder dan het andere naar beneden, waardoor die eyeliner daar vaak uitliep.” Ze begint te lachen: “Dan kwam ik thuis met één keurig opgemaakt oog én eentje zoals van een pandabeer.”

 

Ze vervolgt: “Wat me echt over de drempel hielp, was een oogontsteking. Op zich was het niets ernstigs, maar ik had wel het idee dat de make-up mijn ogen belastte. Bovendien was het dragen van oogmake-up toen echt onmogelijk. En dat was nu nét de enige make-up die ik altijd aanbracht. Ik zag er dus sowieso niet fris uit vanwege die rode en gezwollen ogen, maar als ik mezelf zonder make-up in de spiegel zag, voelde ik me pas echt ellendig, want ik wilde er natuurlijk wel verzorgd blijven uitzien.  Ik vroeg mijn oogarts wat ze van mijn voornemen vond om permanente oogmake-up te laten aanbrengen, en zij vond het prima.”

 

“Moeite met me overgeven”
“Mijn vriend hielp me, door me een deel van de behandeling te schenken als verjaardagscadeau.” Begint weer te lachen:  “En toen moest ik me nog durven overgeven. Tja, dat vond ik best moeilijk. Het is een heel kwetsbaar deel van je lichaam. En omdat ik daar jaar in, jaar uit, iedere dag zelf de make-up aanbracht, was het lastig om daar iemand anders toe te laten. Daarnaast moet je natuurlijk ook nog maar afwachten of degene die de lijntjes ging zetten het goed doet, want het is wel semipermanent. Gelukkig kende ik Anneke al een tijdje. Als er iemand was die ik dit toevertrouwde, was zij het wel. Vanwege haar leuke karakter, maar ook omdat ze zo ontzettend ervaren is.”

 

“Ik kwam met door mijzelf aangebrachte make-up naar de salon. Nadat we goed besproken hadden wat ik precies wilde, werden de lijntjes gezet. Dat viel gelukkig mee. Het deed ook veel minder pijn dan ik dacht. Mijn oogleden waren een klein beetje rood en opgezet, maar dat zag ik eigenlijk alleen zelf. De volgende morgen was alles weer normaal.”

 

Als dikke eyeliner
“Wat me ook ontzettend meeviel waren de korstjes”, vervolgt Anne. “Van te voren had ik gedacht dat die wel rood of bruin zouden zijn, maar ze hadden de kleur van de ingebrachte pigmenten. In mijn geval donkergrijs. Hierdoor zag ik er een paar dagen uit alsof ik een iets dikkere en donkerdere lijn met mijn eyeliner had getrokken. Daardoor was het helemaal geen probleem dat ik een dag of tien geen mascara of andere oogmake-up mocht gebruiken.”

 

“Na ruim een week vielen de korstjes eraf. En kort daarna mocht ik ook weer mascara gebruiken. Toen was het resultaat beter te zien: super! Subtiel maar toch zeker aanwezig. Na een week of zes volgde een nabehandeling om eventuele kleinigheden te corrigeren. Van mij mochten de lijntjes toen in de buitenhoeken nog wel een tikkeltje hoger getrokken worden. Na weer ruim een week was het eindresultaat echt zichtbaar: prachtig! Ik ben er echt heel blij mee!”, vertelt Anne stralend.

 

foto 5 bijgesneden en bijgewerkt

Het eindresultaat na bijna een jaar.

Altijd perfect getekend
“Inmiddels zit de permanente make-up er ongeveer een half jaar”, zegt Anne. “En nog steeds ziet het er heel mooi uit. In het dagelijks gebruik is het inderdaad zoals ik hoopte: lekker makkelijk en altijd perfect getekende ooglijntjes die niet uitlopen. Er is ook geen verschil te zien met de kohllijntjes die ik normaal altijd zette. Pas als ik vriendinnen erover vertel, gaan ze van dichtbij kijken. Het is écht een uitkomst! Nog een tip voor degenen met heel lichte wimpers die ook permanente make-up willen laten aanbrengen: laat je wimpers van te voren even verven.”

 

Voor meer informatie over permanente make-up klikt u hier.

Interview geschreven door Tekstbureau Puntopi, info@puntopi.nl