“De volledige ontspanning vond ik het fijnste van de Japanse facelift massage”, vertelt Karin, moeder van twee kinderen en werkend in een eigen bedrijf. “En wat ik ook heel fijn vond was het moment waarop ik na afloop in de spiegel keek. Zó wil ik mezelf graag zien! Fris, uitgeslapen en jonger. Wat heerlijk! Ik kreeg er meer zelfvertrouwen van en was blij met mezelf.”

 

“Als je de foto’s van voor en na de behandeling bekijkt, is er een groot verschil te zien”, vervolgt Karin. “Tijdens de behandeling voelde ik de vermoeidheid uit mijn gezicht wegtrekken. Na afloop straalde ik. Mensen die me goed kennen, zagen het meteen. Mijn vriend complimenteerde me toen ik thuis kwam: ‘Wat zie jíj er fris en energiek uit!’, zei hij. Mijn zus stond ervan versteld dat dit het resultaat was van een massage. Alsof ik een week had kunnen bijslapen.”Karin ogen voor en na Japanse massage

 

“Je keert helemaal in jezelf”
“De behandeling begint met een ontgiftend masker van zeealgen en zeemodder dat vochtig wordt gehouden met zeewater: heerlijk!”, vertelt Karin. “Heel anders dan de maskers die ik ken van de klassieke gezichtsbehandelingen. Hierna start de massage bij een deel van het hoofd en breidt zich daarvandaan uit. Alle delen van het gezicht en een deel van de hals komen aan de beurt.”

 

“De massage is stevig maar heel prettig en gaat in een behoorlijk tempo aan één stuk door”, gaat Karin verder. “In anderhalf uur passeren veel massagegrepen de revue. Dat zijn andere massagebewegingen dan die ik ken uit de sauna of wellness. Alle bewegingen hebben een specifieke functie. Om optimaal afvalstoffen te kunnen afvoeren, moeten de grepen in een bepaalde volgorde worden afgewerkt en mogen ze niet onderbroken worden. Het is een heel proces waar ook een theorie achter zit. Ik kon echt voelen dat er afvalstoffen werden afgevoerd en blokkades werden opgeheven.”

 

“Het is heerlijk dat er tijdens de behandeling niet wordt gesproken. Volgens mij is dat ook een vereiste. Je keert tijdens deze massage namelijk helemaal in jezelf. Het is zo rustgevend, dat praten storend zou zijn. Het is heel intensief, maar héél ontspannend. Al na een kwartier zakte ik weg naar een diep ontspanningsniveau. Ik dommelde een paar keer bijna weg. Dan schrok ik wakker en dacht: als ik maar niet ga snurken!”

 

Karin mond voor en na de massage“Het heeft effect op je buiten- én binnenkant”

“Afvalstoffen die door stress of andere obstakels in het leven gaan vastzitten in het lichaam, worden afgevoerd tijdens de massage”, vertelt Karin verder. “Zodra die stoffen weg zijn, heeft dat niet alleen effect op de huid, maar ook op het innerlijk. Eén plus één is hiermee dus drie. Er is meer toegevoegde waarde dan bij andere schoonheidsbehandelingen die alleen op de buitenkant gericht zijn, zoals fillers of botox. Je huid oogt beter zodra afvalstoffen zijn afgevoerd, blokkades zijn opgeheven, de doorbloeding verbetert en je hoofd leeg is. De behandeling brengt lichaam en geest beter in balans.”

 

“Dat de behandeling op Oosterse ideeën is geënt, klopt wel”, vindt Karin. “Daar wordt veel meer gemasseerd en gemediteerd. De mensen leven daar meer vanuit zichzelf en laten zich minder opjagen. Daaraan kunnen wij een voorbeeld nemen. In de Westerse maatschappij zitten mensen veel in hun hoofd: er zijn allerlei verplichtingen en verwachtingen waaraan je moet voldoen. En die kon ik door deze behandeling helemaal loslaten. Ik werd teruggebracht naar mijn innerlijk; naar m’n eigen ik en dat was zo’n fijne gewaarwording. De dag brengt altijd veel hectiek en dan is zo’n moment voor jezelf echt een cadeautje.”

 

“Alsof er een gekreukeld gordijn van je gezicht afgaat”
“Het is moeilijk onder woorden te brengen hoe de behandeling aanvoelt”, vervolgt Karin, het lijkt alsof er een gekreukeld gordijn van je gezicht afgaat. Je voelt je welkom. Het was een heel positieve ervaring voor mij. Toen ik uit de stoel stapte voelde ik me lichter, soepeler, heel ontspannen maar ook schoner en opgeruimder in mijn hoofd. De behandeling is een absolute aanrader. Je moet het vooral ondergaan. Stralend en vol energie; zo ga je de deur uit.”

 
Voor meer informatie over de Japanse facelift massage klikt u hier.

 

Interview geschreven door Tekstbureau Puntopi, info@puntopi.nl