Vette huid en/of grove poriën

Waaraan is een vette huid te herkennen?

Een vette huid heeft meestal grote, openstaande poriën en een glimmend huidoppervlak. Mensen met een vette huid hebben meer aanleg voor acne (puistjes, pukkels) en mee-eters. Groot voordeel van een vette huid is dat rimpels langer wegblijven. U ziet er langer jong uit.

 

Wat kunnen de oorzaken zijn van een vette huid?

De talgklieren zijn bij een vette huid erg actief. Vaak spelen erfelijke factoren een rol, maar andere mogelijke oorzaken van een vette huid zijn:
• veranderingen in de hormoonhuishouding
• allergieën voor bepaalde stoffen of voedingsmiddelen
• gebruik van de anticonceptiepil
• zwangerschap
• warm en vochtig weer
• ontoereikende verzorging

 

Wat is belangrijk bij het verzorgen van een vette huid?

Een vette huid moet nog meer dan andere huidtypes goed gereinigd worden, zonder agressieve middelen. Daarnaast knapt dit huidtype aanmerkelijk op van terugkerende gezichtsbehandelingen die een zuiverende en regulerende werking hebben, zoals de acne-behandeling en de Rebalancing treatment. Pukkels en mee-eters ontstaan door verstoppingen van de talgklieren. Deze kunnen onder meer worden voorkomen door regelmatig de dode huidlagen te verwijderen met bijvoorbeeld de Bio-peeling van Neoderma of microdermabrasie. Ook voor het verminderen van acne-littekens en het verfijnen van de huidstructuur hebben wij diverse behandelingen in ons assortiment, zoals microneedling en de TCA-peeling. Onze ervaren schoonheidsspecialistes adviseren u graag over de producten en behandelingen voor uw specifieke huid.

 

Welk huidtype heeft u?

 

Comments are closed.