Droge en/of vochtarme huid

Hoe is een droge en/of vochtarme huid te herkennen?

Een droge, vochtarme huid voelt soms strak aan na het reinigen en kan ook schilferen en (gedeeltelijk) rood zien. De talgklieren produceren weinig sebum, waardoor de huid onvoldoende vocht kan vasthouden. Fijne lijntjes en/of rimpels typeren de droge en/of vochtarme huid. Dit huidtype glimt niet en heeft een fijne structuur.

 

Wat kunnen de oorzaken zijn van een droge en/of vochtarme huid?

Vaak veroorzaken de gevorderde leeftijd (menopauze of pre-menopauze) en erfelijke factoren de droge en/of vochtarme huid. Andere mogelijke oorzaken zijn:

  • allergiën voor bepaalde stoffen en/of voeding
  • huidaandoeningen
  • onvoldoende vochtinname
  • medicijngebruik
  • ontoereikende verzorging

De problemen verergeren meestal door wind, koude, centrale verwarming en airconditioning.

 

Wat is belangrijk bij het verzorgen van een droge en/of vochtarme huid?

Vochtinbrengende, voedende en celvernieuwende anti-aging dag- en nachtcrèmes ondersteunen dit huidtype en gaan (verdere) rimpelvorming tegen. Daarnaast biedt Salon Aloë allerlei behandelingen aan die een heilzaam en verjongend effect uitoefenen op de droge en/of vochtarme huid. Dit zijn bijvoorbeeld: de complete gelaatbehandeling met Le Soin Divin, de cryobehandeling en de O2 Intraceuticals infusion. Salon Aloë heeft nog meer behandelingen op het gebied van anti aging in het assortiment (die niet allemaal op de website staan). Voor welke behandeling u in aanmerking komt, is van meerdere factoren afhankelijk. Neem vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie over verzorgingsproducten en onze behandelingen. Onze specialistes helpen u graag verder en stellen desgewenst samen met u een behandelplan op.

 

Welk huidtype heeft u?

 

 

 

Comments are closed.