Plasma-behandeling

Bijgesneden foto 5 links plasma-behandeling na 14 dagen

Hetzelfde zijaanzicht twee weken na de behandeling

Foto 1 links direct voor de behandeling.

Zijaanzicht van dame vlak voor de plasma-behandeling

De plasma-behandeling is een innovatie op het gebied van anti-aging met prachtige resultaten. Oogleden worden gelift, rimpels verminderen aanzienlijk of verdwijnen zelfs geheel. Deze opmerkelijke effecten worden bereikt zonder anesthesie, operatie of ander invasief ingrijpen, zoals fillers.

 

Wat is de oorzaak van de goede resultaten van de plasma-behandeling?

De positieve en natuurlijke effecten van de plasmabehandeling hebben twee oorzaken. Het liftende effect komt tot stand omdat de huidvezels direct na de behandeling samentrekken. Daarnaast wordt het effect veroorzaakt door de eigen regeneratie van de huid. In de periode na de behandeling maakt de huid namelijk elastine en collageen aan. Omdat niet in de huid wordt gesneden en er ook niets in gespoten wordt, ziet het liftende effect er zo natuurlijk uit.

 

Wat houdt een plasma-behandeling in?

Plasma Lift Profi

Plasma Lift Profi

De te behandelen huidzone wordt eerst 'gescand', dat wil zeggen dat de dermis plaatselijk wordt verwarmd. Daarna richt de schoonheidsspecialiste een gepatenteerd instrument, de Plasma Lift Profi, op het te behandelen gebied. Uit dit instrument komt een kleine en heel fijne plasmastraal. Dit ziet eruit als een minuscuul lichtstraaltje. Wellicht kent u de plasmastralen wel van de typische jaren '70-lampen. Plasma is geïoniseerd gas.

De Plasma Lift Profi raakt de huid niet aan, maar blijft er een paar millimeter boven hangen. De plasmastraal die uit het instrument komt, maakt nu kleine dots in de huid. Dit zijn kleine, oppervlakkige verbrandingen van de bovenste huidlagen van slechts 0,1 mm breed. Omdat de lichtstraal de onderste laag van de opperhuid niet bereikt, is er geen gevaar voor bloedingen, littekens of andere ongewenste of permanente huidschade. De dots zorgen ervoor dat de huid direct samentrekt, waardoor de huid gelift wordt.

 

Doet de plasma-behandeling pijn?

De behandeling kan gevoelig zijn, maar is over het algemeen prima te doorstaan.

 

Hoe ziet de huid er direct na de behandeling uit?

Bijgesneden foto 4 links plasma-behandeling na drie dagen

Drie dagen later

Bijgesneden foto 3 links plasma-behandeling na één dag

Een dag later

foto 2 links direct na plasma-behandeling

Direct na de plasma-behandeling

Meteen nadat de dots zijn gezet, kan de huid rozig of rood zijn. Dit verdwijnt na een paar uur tot maximaal twee dagen. Na de behandeling kan de huid ook licht tot matig opzwellen. Dit houdt drie tot vijf dagen aan. Als gevolg van het plasmastraaltje ontstaan ook heel kleine, oppervlakkige korstjes, die na drie tot vijf dagen verdwijnen.

Wanneer is het eindresultaat zichtbaar?

Bijgesneden foto 6 links plasma-behandeling na één week 's avonds genomen

Het resultaat na een week, bij kunstlicht.

Bijgesneden foto 5 links plasma-behandeling na 14 dagen

Het resultaat twee weken na een plasmabehandeling.

Na 12 weken is het uiteindelijke resultaat te zien omdat de huid dan elastine en collageen heeft aangemaakt.

Hoe lang blijft het effect van een plasmabehandeling zichtbaar?

Het resultaat blijft een tot twee jaar lang zichtbaar.

 

Hoeveel behandelingen zijn nodig?

Meestal volstaat slechts één behandeling. Als het huidoverschot echter zeer groot is, zijn soms nog meer behandelingen nodig om tot een goed resultaat te komen.

 

Hoeveel plasma-behandelingen mag ik ondergaan?

De plasma-behandeling is veilig. Daarom kunt u deze zo vaak u wilt laten uitvoeren, met een tussentijd van acht tot twaalf weken.

 

Wat zijn de verschillen tussen de plasmabehandeling en een ooglidcorrectie?

Het effect van een ooglidcorrectie blijft vijf tot tien jaar lang zichtbaar, en dat van een plasmabehandeling een tot twee jaar. Bij een ooglidcorrectie wordt de huid geheel doorgesneden, waardoor veel littekenweefsel ontstaat. Hierdoor is deze operatie niet vaak herhaalbaar. Dit is wel het geval bij een plasmabehandeling.

 

Zijn alle rimpels geschikt voor een plasma-behandeling?

Bij Salon Aloë worden in principe rimpels in alle zones van het gelaat behandeld. Er bestaan echter verschillende soorten rimpels en niet alle rimpels zijn geschikt voor de plasma-behandeling. U kunt vooraf contact met ons opnemen voor meer informatie.

 

Is de plasma-behandeling geschikt voor iedereen?

Nee, de plasmabehandeling is niet geschikt voor:

  • mensen met een pacemaker
  • epilepsie- en kankerpatiënten
  • zwangeren
  • mensen met koorts
  • dragers van metaalimplantaten
  • mensen met leverfalen
  • huidgebieden waarin fillers zijn ingebracht
  • huidgebieden met littekens (bijvoorbeeld door een ooglidcorrectie)

Daarnaast is de plasma-behandeling niet voor alle rimpels geschikt. Ook uw gezondheid en de conditie van uw huid zijn van belang. Tijdens een vrijblijvend adviesgesprek bekijkt de specialiste of u in aanmerking komt voor een behandeling en bespreekt ze samen met u wat de mogelijkheden zijn. U kunt vooraf contact met ons opnemen voor meer informatie.

 
Klik hier voor een compleet foto-overzicht van een plasma-behandeling.