TCA-peeling

Wat houdt een TCA-peeling in?

De TCA-peeling heeft een sterk huidverbeterend effect: de huid verfijnt, wordt egaler en oogt aanzienlijk jonger. Aan deze opzienbarende resultaten gaat een intensieve behandeling vooraf.

Na de reiniging van de huid wordt de TCA-peeling aangebracht. Hierdoor lossen de bovenste (dode) huidlaagjes op. Dit kan een branderig gevoel geven dat al na enkele minuten afneemt omdat de huid dan wordt gekoeld. Na de behandeling wordt een verzachtende crème op de huid aangebracht.

In de dagen die volgen op de peeling, maakt de dermis compleet nieuwe huidlagen aan. Deze hebben van nature een fijne structuur, egale pigmentatie en een mooie teint. Sommige huiden vervellen in de

dagen na de peeling. Voor eerste dagen krijgt u verzorgingsproducten mee naar huis. Gedurende deze eerste periode mag de huid niet aan UV-licht worden blootgesteld omdat dit ongewenste verkleuringen tot gevolg kan hebben.

 

Wat zijn de effecten van een TCA-peeling?

De TCA-peeling heeft een verfijnend en egaliserend effect op de huidstructuur. Lichte kleurverschillen, zoals pigmentvlekjes, vervagen. De teint van de huid verfrist. De huid wordt gladder; poriën verkleinen, lijntjes verdwijnen en rimpels nemen af. Ook oppervlakkige (acné)littekens zijn na deze behandeling minder duidelijk zichtbaar. De TCA-peeling heeft kortom een sterk huidverbeterend effect. Het natuurlijke regeneratievermogen van de huid zorgt voor nieuwe, bovenste huidlagen. Bovendien neemt de opnamecapaciteit van de huid toe; de peeling vergroot de effectiviteit van producten die gericht zijn op specifieke huidproblemen.

 

Voor welke huidtypes is de TCA-peeling geschikt?

De TCA-peeling heeft een bijzonder gunstig effect op de huidstructuur en teint. De behandeling is niet alleen geschikt voor het gelaat, maar kan ook worden toegepast op het decolleté, de hals en de rug van handen. Een eenmalige behandeling is al een flinke oppepper voor de huid, zo knappen acnéhuiden ervan op. Maar ook de teint verfrist van één peeling en dat kan bijvoorbeeld in de herfst heel fijn zijn.

TCA-peelings hebben in kuurverband meer effect. Een kuur kan uitkomst bieden tegen verkleuringen, (zware) acné, (acné)littekens, grove poriën, pigmentvlekken, rimpels, lijntjes en/of zonschade.

TCA-peelings zijn helaas niet geschikt voor heel donkere huidtypes (type V en VI).

 

Welke TCA-peeling wordt in Salon Aloë gebruikt?

TCA-peelings zijn altijd chemisch van aard (TCA staat voor Trichloorazijnzuur). Toch zijn er voor wat betreft samenstelling en toevoegingen wel wat verschillen tussen de merken aan te wijzen. Na een flink aantal te hebben uitgeprobeerd, kozen onze schoonheidsspecialistes voor de peeling van Nimue, vanwege de goede resultaten. Dit Zuid-Afrikaanse merk is gespecialiseerd in peelings die gericht zijn op de zuurgraad van de huid. In de Nimue-peelings zijn onder meer fruitzuren verwerkt.

Voor en na 1

Op de foto links ziet u een dame voordat zij een kuur met TCA-peelings onderging. Op de rechterfoto is het resultaat zichtbaar.

Voor en na 7

Op de foto links ziet u een tweede dame. Links voordat zij een kuur met TCA-peelings onderging en rechts na.